Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Stoppa dom!


Foto: oschene

Då och då händer det att Fotosidan får oönskade besök från utländska spammare som registrerar medlemskap och sedan lägger in ett eller flera reklaminlägg i forumen. Oftast kommer de här inläggen från Kina, där det verkar ha blivit ett yrke som andra att syssla med sådant här.

För att göra det svårare för spammarna att registrera sig har vi sedan en tid haft en "klurig fråga" i slutet av sidan där man registrerar medlemskap. Syftet med dessa är att kolla att man iallafall har hyfsad koll på svenska och vet något om Sverige. Det stoppade dem ett tag, men nu verkar de ha klurat ut svaren och kör hårt igen.

Så det har blivit en morgonrutin för oss de senaste veckorna att rensa upp nattens spaminlägg. Det är inte speciellt ansträngande, då de lyckligtvis skapar få inlägg per natt men ändå trist, men det tar både er och vår tid. Så nu efterlyser jag lite hjälp från er att klura ut fler!

De vi har nu är:
- Hur mycket är tre plus två?
- Hur mycket är tolv minus två?
- Nämn en färg i den svenska flaggan?
- Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
- Vad heter hufvudstaden i Sverige?

De två första är inte så bra, det är bara att köra Google Translate. De andra kräver iallafall lite mer ansträngning/kunskap om Sverige för att svara.

Tänk på att de inte får vara alltför svåra - våra nordiska grannar som läser svenska, men som kanske inte har jättekoll på obskyra svenska företeelser, måste ha en chans att bli medlemmar de med.

Man måste också kunna svara med endast ett ord. Vi kan hantera flera alternativa svar på en fråga (som i flaggfrågan ovan).

Har ni några förslag så skriv dem som kommentarer nedan. Tack för hjälpen på förhand!Postat 2013-01-10 21:32 | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Snickerboa-kalendern #24

Febrigt river vi nu upp sista luckan i årets Snickerboa-kalender.
God Jul och Gott Nytt År på er, alla trevliga medlemmar på Fotosidan!Postat 2012-12-24 14:57 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Snickerboa-kalendern #23

Dagen före dopparedagen. Nu är det ebb i fotoarkivet, jag har bara jobbat och letat bilder från tidigare månader till bloggen istället för att fotografera i december. Men här är iallafall några från 3:e december, då vi hade en väldigt vacker kall morgon i Stockholm med temperatur runt -17. Jag tog en omväg till kontoret och fångade några bilder med telefonen ute på Riddarholmen.


Flera fotografer passade på att fånga dagen

Evert hade det kallt om näsan

Brinner det bakom Mälardrottningen?


Kunde det inte fått fortsätta såhär, så vi hade fått blankis på Riddarfjärden?Postat 2012-12-23 18:32 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Snickerboa-kalendern #22

Idag har det julstökats en hel del, så lite senare än vanligt öppnar vi  nu lucka #22. Idag blir det en samling gatukonstbilder från Berlin, från samma resa som i gårdagens lucka. De största graffitiverken här finns att se på "RAW-tempel" i Friedrichshain, ett nedlagt industriområde där det är lagligt att måla i samråd med en förening som administrerar området. Något sådant är tyvärr otänkbart i Stockholms kommun p.g.a. nolltoleransen mot graffiti man har.


Guerilla Gardening i FriedrichshainPostat 2012-12-22 21:13 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Snickerboa-kalendern #21

Precis som Maya-kalendern så börjar vi närma oss slutet av Snickerboa-kalendern.  Men jorden överlever min kalender, jag lovar. Vi öppnar nu luckan mot november, denna gräsligt trista, mörka månad. Jag lyste upp den med ett besök i Berlin, en stad jag inte varit i tidigare men fattade tycke för direkt. Här finns den sköna kombinationen av risighet och lyx, folk av alla de slag, gatukonst mm som jag gillar. Lite New York-känsla på något sätt, dessutom kryddat med lämningar från den östtyska tiden. Och muren förstås, ännu ett monument över människans dårskap. I'll be back.

Rören man ser överallt leder tydligen bort grundvatten vid byggen

Varje stad bör ha några ockuperade hus

Bild på muren av en annan mur, den mellan USA och Mexico

Östtyskarnas folkbil har blivit turistattraktion

Det dystra förintelsemonumentet ligger nära bunkern där Hitler dog. Good riddance.

Man har sparat korta delar av muren


Gott om gatukonst - mer om det i morgon.


Allt går att köpa på loppmarknaden vid Mauerpark - även hipsterskägg

Om någon skall dit i närtid kan jag tipsa om två fotouställningar - dels Dennis Hopper (skådisens) bilder från 60-talet, och en utställning om fotografins utveckling i Östtyskland - mycket intressant. (Hör av er om ni vill veta var etc, har det inte i huvudet fn)Postat 2012-12-21 10:13 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 20 Nästa