Skriv i gästboken
1 2 3 ... 17 Nästa 
Gunilla Alexandersson

Nilla A   
2017-06-26 18:34

Hej Christer. Har en liten fråga som du kanske kan svara på.I nya bildkritik ska man ju vad jag förstår ge lite mer konstruktiv kritik.
Tycker det är bra. Men när jag kommer till innehåll blir jag alltid lite fundersam. Menas det att bilden berättar någonting. Någon djupare innebörd? Något att fundera över. Har inte riktigt fått kläm på vad som menas.
Vill gärna kunna ge bra kritik. Men tycker det är så svårt. I den här frågan saknar jag ett klotterplank där man kan diskutera. Just i gruppen bildkritik. Eftersom det är där man ska göra sådana bedömningar.
En del tycker vad jag förstår att det är artigt att ge en 5:a tillbaka om man gett det till vederbörande. Det nya sättet tvingar mer betraktaren att analysera bilden. Vilket är bra men också skit svårt. En riktigt vacker blombild taget med stor bländare är ju svårt att bedöma. En knivskarp bild över några hus där man ser varje detalj är en självklar 5:a. Men blombilden blev ju vacker just för att den var suddig. Sen tycker jag det spelar en viss roll vem man kritiserar. Det finns ju riktigt duktiga fotografer här. Som ägnat massor med år och pengar på dyra utrustningar för att få dessa bilder. Skulle jag se krasst på det så skulle det ju vara endast dom som skulle få 5:orna och även kritiken.. Då tröttnar ju alla andra. Så därför går jag in då och då och försöker kommentera okommenterade bilder. Inte lätt. Därför skulle det vara kul med lite diskussion i ämnet. Ha det gott! / Nilla

Håkan Bergstrand

hakanbergstrand   
2017-03-22 07:29

Hej Christer!
Så trevligt att du valt fotot Hamnen i Essaouira som en av dina Favoriter. Det uppskattar jag mycket och det gläder mig!!
Bästa hälsningar
Håkan

Martin Westberg

Westbergart   
2016-03-14 10:39

Hej Christer,
Jag har varit medlem sedan 2012 men inte varit så aktiv på ett tag. Senast jag var inne så hade du en grupp som hette "Måla med ljus" vilket jag tyckte var trevligt. Jag tycker även att dina light painting bilder är fantastiska. Jag har nu arbetat på min egna teknik ett tag och skulle dels vilja lägga upp några bilder och dels hitta någon att bolla idéer med och då tänkte jag på "måla med ljus" gruppen. Var det en avsaknad av intresse som gjorde att den avaktiverades? Jag kommer lägga upp mina bilder i nattfotografering nu till att börja med men hoppas att vi kan utbyta bilder framöver då det var bla dina bilder som motiverade mig att sätta igång :).

Håkan Bergstrand

hakanbergstrand   
2014-01-13 11:28

Hej Christer! Mycket hedrande för mig och verkligen trevligt att du valt min bild Blomflugans vingslagsfrekvens som Favorit!
Bästa hälsningar
Håkan

Sture Fors

vilden   
2013-09-05 14:20

Tack Christer.
Verkligen glädjande att du valt min blomfluga att ingå bland dina favoriter.
ha de gôtt

Gun-Inger Arvidsson

Gun-Inger Arvidsson   
2013-01-07 11:36

Nu blir du klart helt trött på mig känner det suck suck....men jag erkänner att jag läst dåligt på "min läxa" har nu fått mer klarhet i hur allt fungerar.

Jag skall erkänna att jag tänkte i går att det är helt fantastiskt att det kan fungera på detta sätt. Jag vågar inte börja fundera på hur för då sprängs min hjärna hi hi.

Måste få säga tack till dig eller dem som har skapat sidan för visst ger det många glädjestunder få kunna vara på Fotosidan....
Gun-Inger
Svar: Inga problem :)

Vi gjorde om det där med sorteringen iom att vi lanserade de omgjorda "Mina bilder"-sidorna, där man kan dra och arrangera om bilderna lättare istället för att använda fältet där man fick skriva numret. I samband med det vart kanske en del egenuppsatta sorteringar tillstökade, så du kan behöva göra om det.


Gun-Inger Arvidsson

Gun-Inger Arvidsson   
2013-01-05 23:08

Hej igen. Jag såg nu att alla min bilder var huller om buller jag fattar ingenting.

Sist jag kikade på detta är ganska många månader sedan då låg alla blomsterbilderna först sedan bilderna enligt min numrering inom albumen.

Jag måste ha kladdat till detta själv. Hur skall jag göra för att visa bilderna i färg och form.
Gun-Inger

Gun-Inger Arvidsson

Gun-Inger Arvidsson   
2013-01-05 22:40

Hej på dig vad bra att du har tittat in en grupp jag är med i men inte varit aktiv i på ett tag varken med bilder eller kommentarer. Detta gillar jag med hopp du orkar sätta fart på fler av oss fotografer. Menar det glömda rummet. Har du sett vad som hänt.

Jag har försökt gå ur vissa grupper men inte lyckats vet inte vad det beror på.

Det är en sak som irriterar mig så mycket. För ett tag sedan satt jag och fixade till så mina bilder skulle visas så som jag önskar ha dessa. Det blir så för min egen del men inte när andra kikar in på mina bilder.

Kan man inte koppla ihop så bilderna visas så det blir enligt de album man lagt dessa i. När andra ser mina bilder kommer de huller om buller.

Jag tänkte nämligen städa upp och ta bort bilder men det känns inte så bra om det inte blir snyggt för er betraktare.

Ha ett fantastiskt år 2013 önskar
Gun-Inger dig o övriga i "redaktionen"

Daniel Steen

Daniel Steen   
2012-11-03 11:15

Hej Christer!

Skall skicka in foton till del två i fototävlingen Masters men har klantigt nog glömt bort vilka jag skickade in till del 1. Magnus Frödeberg skrev att jag skulle kolla med dig att du kunde kolla vilka bilder jag skickat in. Kan du det?

Mvh,

DanielSkäran   
2012-09-18 10:31

Hej Christer. Som medlem i poolen kollar jag bilderna då och då och har nu sett en del bilder som jag anser inte hör hemma i poolen. Har läst reglerna som säger att bilderna ska vara minst 15 år gamla och det finns flera bilder som inte följer de enkla reglerna. En bild som är tagen 2011 t.ex kan väl inte anses höra till poolen. Mitt förslag är en genomgång och plocka bort de bilder som inte uppfyller reglerna. Det bir både rörigt och svårt att värdera bilderna om reglerna inte följs av alla. Ett krav borde vara att ange datum för fototillfället. /mvh leif b

1 2 3 ... 17 Nästa 

Hemsida

www.utsidan.se/member/v...

Epost