Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Produkttips: Peak Design Leash & Cuff

Jag har haft ett antal kameraremman under åren; först de som följt med kameran, senare en typ där man kunnat plocka av remmen mha plasthakar - sådan man har på ryggsäckar mm. Sedan hittade jag BlackRapids kamerarem. Det var ett smidigt sätt att bära kameran, men jag har ändå inte varit riktigt nöjd med den - när jag drar upp kameran till ögat tenderar hela remmen att rotera runt så man får den vadderade kudden på ryggen, och den blir kvar där när man släpper tillbaks kameran. Och ibland känns det inte helt tryggt att bära kameran sådär på höften/ryggen, man vill ha den närmare.

Jag hittade det här projektet på KickStarter förra året, ett nytt bärsystem som verkade genomtänkt - med olika fästpunkter kunde man bära kameran på lite olika sätt men med samma rem, och lätt att plocka bort remmen helt vid stativfoto.

Jag stödde projektet, det gick i lås och jag fick min rem förra året. Nu har jag använt det lite hemma, i fjällen, på resa i Paris mm och kan säga att det funkar jättebra. Materialet är flätad nylon, smidigare än det i BlackRapid-remmen. Man drar hela remmen runt kroppen istället för att kameran skall glida längs remmen som på BlackRapid - det funkar mycket bra.

Det är mycket lätt att få olika längd på det, att ändra från att bära på höften till traditionell "turistposition" på magen tex går snabbt. Man kan bära kameran på höften som med en Blackrapid-rem med båda fästpunkterna i stativplattan, men för mig sitter den ännu bättre med en fästplatta på vänster remfäste på kameran och den andra på stativplattan.

Det är ett fiffigt system som kan användas till annat också, allt man kan fästa de små fästplattorna på - den dyra kikaren t.ex. Eller varför inte lådvinet när det är dags för strandparty.

Så, betyget för den här remmen blir: REKOMMENDERAS

Remmen kan numera beställas via den egna hemsidan: https://peakdesignltd.com/leash-cuff/
Företaget säljer också en annan kreativ kamerafästanordning: Capture

.

Inlagt 2013-04-19 23:59 | Läst 8056 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


(Kommentarer granskas innan de visas för andra).