Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Nikon verkar ha tätat

Om ni inte redan märkt det så är det stor releasefest denna vecka då både Nikon och Canon visar nya produkter. Canon har redan visat upp den efterlängdade 40D, och imorgon är det dags för Nikon att slå på trumman.

Som vanligt är ryktes- och spekulationsdiskussionerna igång på fotoforum världen över; fejkade bilder cirkulerar, påstådda insiders sägs ha läckt information. Man jämför även friskt äpplen och päron, tex Canons nya superkamera 1D MkIII mot D200 som om de på något sätt skulle lira i samma liga - prisskillnader beaktas sällan i jämförelserna. Och naturligtvis den stora viktiga frågan (!) - "kommer Nikon med FF-sensor eller ej?", en debatt som vi väl sett inför varje Nikon-lansering de senaste åren. Någon upptäckte t.o.m att Bjørn Rørslett, som bla recenserat många Nikon-objektiv och kameror, skrivit lite kort på sin hemsida att han var på väg till Japan - varpå spekulationerna förståss drog igång om vad han skall göra där och vad det kunde betyda i sammanhanget!

Och så när nyheterna väl lanserats drar förståss diskussionerna igång igen, nu om specifikationernas för och nackdelar. Och naturligtvis några "nu byter jag till Canon"-påståeenden osv. Inget nytt under solen, och rätt roande att betrakta - en kortare stund iallafall... Man upphör inte att förvånas över hur mycket energi som läggs ner och vilka känslor som rivs upp, men det äri stort ett återkommande fenomen en som är rätt harmlöst och rätt roande. En modern tradition.

Nikon brukar dock notoriskt råka (medvetet eller omedvetet kan man spekulera om...) läcka information en bra tid innan, tex att någon snappar upp en manual på väg till översättning, något reklamblad läggs ut för tidigt på en säljsajt eller så. Denna gång har jag faktiskt inte sett något sådant, det finns lite japanska annonser och sidor som verkar ha lite på fötterna men ända inga konkreta "bevis". Så Nikon verkar iallafall ha tätat sin internkommunikation bättre än min D70.

Japansk presskonferens kl 13 JST, så lagom till frukosten bör vi veta om vad den närmaste månadens forumdiskussioner rörande Nikon kommer handla om... Den svenska pressträffen är först kl 15, men då är det ju ingen nyhet längre - man jag skall gå och kika ivartfall. Man måste ju skapa sig ett köpbehov... :-)

Inlagt 2007-08-22 17:53 | Läst 6616 ggr. | Permalink
Hej

Håller med i tankarna och har märkt själv att Nikon hållit ovanligt tätt i höst. Vem vet...i morgon fm kanske dom "tätar" ordentligt?..

Ett mycket vanligt senario verkar vara att "hissa" före presentation, "dissa" efter när specarna blir kända och inte riktigt nått ryktet samt när första leveranserna kommer träder dom felsökande testföarana i och obducerar in i minsta detalj (Tänker naturligtvis på 1DMarkIII) och debatten fortgår tills nästa modell kommer. Kanske därför som nya modeller presentaras halvårsvis?...

/Leif

PS. Kan inte du fixa minst fyra rader till i den här kommentarsrutan?! DS
Your wish is my command! Nu har den 10 rader typ.
Och tack för kommentaren Leif.
Hmm... 10 rader va de ja men va hände med bredden? ;)))

/Leif
Såg bra ut i FF och IE7 (vilket väl du kör?). Skumt. Nåväl, jag återställer det då.
Perfekt! 10 rader och massor med bredd!
Kör IE7.
Tack! Mycke lättare att se vad man skriver nu!
/Leif
Jag ska blogga först om det...jag ska blogga först om det...jag ska blogga först...jag ska blogga fö...jag ska blogga...jag ska blo...jag ska...jag sk.. ZzZzZz

Snyggt med commentrutan.. går att resiza i Safari.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX