Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Köpsugsattack...

Jag trodde ju jag hade mitt begär under kontroll numera. Jag är faktiskt fullt nöjd med min vädertåliga D200 och de gluggar jag har. Jag har inte köpt något nytt i kameraväg på väldigt länge, för även om jag anstränger mig kan jag inte riktigt komma på vad jag "behöver" (förutom svindyra jätteobjektiv då...)

Men så går då j-a Nikon och visar upp höstkollektionen...
Som vanligt är ju DPReview snabba (vi har inte ens fått svensk pressrelease än) - här är nya D300 och D3.

Att Nikon går till FF-sensor är en stor nyhet för många, men inget som intresserar mig egentligen. Även om FF och superhög ISO vore najs så vill jag inte ha en sådan klump till kamera - D200 är stor nog. (Peta in det i ett D200-skal istället eller mindre, ja då jeklar...)

Nej det är istället D300 som jag nu känner får köpsuget att blossa upp igen. Två av de saker som stod på min (korta) önskelista på ny kamera finns nu med; live view och sensorrengöring. Även om Adobe Lightroom har gjort det riktigt enkelt att sudda dammfläckar på en mängd foton så slipper jag hellre damm. Och Live preview är knappast livsnödvändigt men något man önskat i macro-situationer och när man jobbar med stativ.

Återstår dock att se om Nikon förbättrat D200:s svagheter - batteritid och brusnivåer på höga ISO. Den stora (3") displayen på baksidan  lär knappast dra mindre ström än D200:ans, och att D3 kommer glänsa vad gäller brus med sin stora sensor och modesta upplösning är ju nästan självklart - men jag har mina farhågor för D300, där man ytterligare ökat densiteten. Men men, det är en ny sensor och vi får se om den levererar helt enkelt.

I eftermiddag skall jag kika närmare på dessa nya kameror, och jag befarar tyvärr att mitt tillstånd då kommer förvärras...

Inlagt 2007-08-23 08:25 | Läst 6525 ggr. | Permalink
Jag reagerade främst på 15 korslagda AF punkter samt samma AF system som i D3. Missade du den?

Med tanke på att D3 med största sannolikhet inte har ett sämre AF system än D2X så är det en rejäl uppgradering.
Jag har väl aldrig lidit direkt av att D200 har "dålig" AF, men iofs aldrig plåtat med en D2X - så jag vet inte hur mycket bättre det kan bli heller...
Christer, passa på att boka ett exemplar för test av Nikon D3 ;).(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX