Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Max 4 kategorier please...

Det var väl då själva f-n.... Så fort man hittar på något nytt skall någon komma på hur man kan missbruka det....

Nu märkte jag att det dök upp helt irrelevanta blogginlägg på en del intressegrupper. Det visade sig bero på att några kryssat i typ varenda kategori på inläggen, trots att det inte alls handlade om tex Studio. Jag antar man gör det för att få sitt inlägg att synas så mycket som möjligt, överallt. Samma "fenomen" har vi sett på bilder förut, genom att kryssa i allt har man kunnat "spamma" ut sin bild.

Så nu har jag infört samma regel på blogginlägg som på bilder - max 4 kategorier. Sorry om det drabbar någon med ett inlägg som verkligen passar in på fler än fyra kategorier, men nu vet ni varför iallafall...

Tillagt: jag erkänner att jag är lite extra stingslig idag, har ont i halsen och allmänt trött så detta vart lite gnälligare än nödvändigt, sorry... Se kommentarerna för förtydligande om vad meningen med dessa bloggkategorier är.

Inlagt 2007-10-16 10:05 | Läst 5724 ggr. | Permalink
Hej Christer! Jag tillhör nog en av dina "missbrukare" eftersom jag nog helt missuppfattat just denna delen att blogg inlägget ska kopplas ihop med intressegrupperna. Trodde i min enfald att det var mina intresse områden som fotograf som skulle kryssas i.

Dina slutsatser om vissa vill synas så mycket som möjligt får nog stå för dig.

Nu har du i varje fall fått förklarningen av en av FS medlemmar hur detta fenomenkan ha uppstått. Tycker nog att man i första hand ska tro gott om människor. MVH/Morgan
Hoppsan, detta har jag helt missat.
Har sett en massa rutor som skulle kryssas i men aldrig använt mig av dem.

Nu ramlade poletten ned ;-)

Och, ja det är väl bäst att ha en maxgräns i så fall.
/Lena
Morgan: eftersom jag sett precis samma fenomen på bilder tidigare, och vet av erfarenhet hur sugna en del är på att synas, så antog jag just detta. Att det inte var så i ditt fall glädjer mig. Jag har lagt till en förklarande text nu också.
1-2 kategorier räcker väl ;)

Man får ju precisera sina bloginlägg bättre ;)

Krya på dig.
Jag har delat med mig av några kurer mot/för förkylning i Camera Obscura-bloggen, så där kan du läsa om du vill. Plötsligt dyker minnet upp av den där reklamen där en nysande man beklagar sig om att "ni kvinnor pratar om att föda barn... då skulle ni bara veta hur det är när en kille är förkyld..." Krya på dig och tänk positiva tankar! ;o)))
Hej!

Jag har oxå sett kategorierna i bloggen lite mer som ens egna intresse även om jag inte klickar för allt. Men t.ex. "Äventyr" är så mycket mer än sport i min värld. Att vistas i nästan orörd vildmark dag och natt med jakt och fiske och ibland sova över framför en stockeld under bar himmel. Det är för mej många äventyr på samma gång...men även mycke romantik och kultur som t.ex. stenålder, flottare/skogsarbetare, fäbodar, leder, stigar m.m. som är för mej och många fler mycket levande och absolut ej bortglömda. Tycker ibland att FS kategorier är lite för urbaniserade för en som redan bor "glest" men ändå väljer "glesare" före "tätare" på fritiden.

Romantik och kultur borde kanske platsa bland intressepoolerna och kategorierna!?

Ha de gott!
Leif
Jag brukar inte ens kryssa i nåt.
Jag känner mig också lite stingslig idag. Det kanske är nåt som går? =)
Ha det så bra du kan.
Mvh Annika
Har jag missat nåt? Svar ja.

"Kryssa gärna i de kategorier som passar in på just detta inlägg, doch max 4 st"

Har aldrig ens lagt märke till denna text förut,..jo, antagligen nångång, för i menyen står faktiskt min blogg under Kategorier> Intresse- Reportage/Situation. Kanske har jag klickat i det där själv, minns ej, trodde att det bara stod där helt automatiskt.

Kanske hade jag tillhört dem på de Spam-anklagades bänk för jag förstår mig faktiskt inte alltid på alla funktioner. Men den här gången gick det bra.Kommer nog aldrig att våga kryssa i nån kategori alls, förmodligen.Sist men inte minst så förstår jag inte ens var dessa blogginlägg spammas-- var är "överallt"

Jag bara undrar?

Med vänliga hälsningar Silja

P.S Ät 500 gr bär/dag och vinterbada så åker man inte på nån förkylning eller influensa.
Idéen är att man kan kategorisera vad respektive inlägg handlar om. Då kan man lätt hitta en persons blogginlägg om tex "Äventyr" - se tex här till höger på min blogg.

Så kryssa på ni - tänk bara på att precis som kategorier på bilder så representerar det alltså blogginlägget (fotot), inte författaren (fotografen). Olika inlägg kommer ha olika kategorier, om man bloggar om olika saker. Och vissa inlägg som inte handlar om något som passar, ja de har ingen kategori alls.

Det är inte vårt påhitt egentligen, kategorisering finns på de flesta bloggar - men man skapar normalt upp sina egna kategorier istället för ett gemensamt urval som här.

Systemet används också för att välja ut intressanta blogginlägg till intressegrupperna - det är nog där det gick fel pga prefixet "Intresse"; några tolkade "Intresse - ..." som att det skulle representera ens egna intressen, inte "detta inlägg är intressant för andra med detta intresse".

("Spamningen" vart då att det dök upp blogginlägg som inte alls handlade om tex Sport på intressegruppen för Sport.)

Susanne, tack för förkylningstipsen! Det är nog så sant .. förkylning är pojkarnas PMS :-)(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX