Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

End of the mess

Mässan är avklarad. Det var en riktigt bra mässa kändes det som, där arrangören mixat bildutställningar med utställare, så man mellan all teknik fick en påminnelse om vad tekniken är till för egentligen. Största behållningen för min del var Sune Jonssons fantastiska bilder från Västerbotten.

Vi serverade över 600 koppar espresso och utfodrade våra besökare med 35 stora påsar italienska skorpor. Hoppas det smakade!

Jobbigt att stå i montern tre dagar förståss, men väldigt positivt att få träffa så många trevliga medlemmar - och få höra från även er som faktiskt är nöjda med Fotosidan, som verkligen gillar den, som faktiskt ger en lite beröm. Det behövdes, för de senaste veckorna har vi ju annars mest fått ta emot rejält med skäll i forum och bloggar för nya saker som vi hittat på. Iallafall har det kännts så emellanåt.

Nu är inte kritik av ondo förstås sålänge den är konstruktiv (hört det förr? :-), det förs ju fram många bra synpunkter mellan varven och är dessutom ett bra bevis på att man värnar om Fotosidan!  

På mässan fick jag också tillfälle att prata med ett par medlemmar som fört fram kritik och synpunkter, och det är slående hur trubbigt verktyg ett forum är för att föra en debatt - speciellt när åsikter går starkt isär. Ett samtal öga mot öga ger betydligt mer nyans och förståelse för hur den andra sidan ser saken. Det hade varit givande att träffa fler av er.

Det är ju poppis att framföra sina åsikter i blogen, det är lättare att få sin åsikt att synas än i ett forum där ens inlägg lätt sjunker i mängden om takten är hög. Så i senare blogginlägg skall jag ge min syn på en del saker som debatterats nyligen....

En första sak att komma ihåg: inget av det vi byggt på senare tid är sprunget helt ur FS-redaktionens hjärnor; allt bygger på synpunkter och förslag som förts fram i forumen under lång tid.  Så de funktioner som några nu tycker är helt åt pipan har faktiskt efterfrågats av andra. Så det är inte lätt att försöka göra alla nöjda, det skall gudarna veta... Och ibland kanske man försöker för mycket.

Inlagt 2007-11-19 09:53 | Läst 4660 ggr. | Permalink
ska bli intressant att höra dina reflektioner kring allt sånt som skrivits om, Christer!

och bra klargörande i detta inlägg (om era hjärnor). du vet säkert redan vad mina "förslag" är, så jag ska inte upprepa mig.

/Magnus
Jag gav ett förslag till funktion i en av trådarna för intressegrupper men fick ingen reaktion, varken bu eller bä, och då undrar man ju om det är någon idé att fortsätta ge förslag eller komma med idéer när man möts av tystnad.
Svar från Christer Lindh 2007-11-19 14:21
Susanne: ledsen om du inte fått svar på ditt förslag i tråden (vilken det nu var), men om det var i någon av dessa långa trådar om DHS så har vi säkert läst men inte mäktat med att svara. Det kommer en hel del förslag på förändringar där om man så säger... När debatt blandas med förslag i en rasande takt blir det svårt att svara

Jag vill uppmuntra alla att lägga in förslag på ändringar/nya funktioner i detta forum:
http://www.fotosidan.se/forum/forumdisplay.php?s=&forumid=51
Ett förslag per tråd där, så blir det enklare att diskutera om just det förslaget
Hej Christer!
Tyvärr så hade jag inte möjlighet att besöka mässan i år. Men det blir ju fler tillfällen...
Jag tycker att fotosidan fungerar i sin helhet.
Det är svårt att göra alla nöjda och glada.
Men det får inte bli förmycket vi/dom känsla.
Det kan vara nackdelen med DHS och GFS.
Mvh Annika
Hej Christer! Du har säkert läst vad har skrivit! Men jag upprepar det kort och koncist ändå. Skapa en ny sida för DHS, en sida som man får ansöka om att få vara med på a la GFS och behåll Fotosidan som den var och vips så blir nästan alla parter nöjda och glada!
Mvh//Chasid
Nja skäll... ;)
Se det i stället som att medlemmarna bryr sig om nå't dom gillar, Fotosidan!! ;)
Även om det är svårt att känna det just då "i Stormens öga"! ;)

Men jag kan väl tycka,
att man kan behöva "förankra" vissa funderingar i en större,
mer öppen diskussionsgrupp,
innan sjösättningen av förändringarna!?
"Då får folk" tycka till innan..! ;)

Mvh Bengan

Ps.
Sune Jonsson ja...varför kan ingen ny Sune Jonsson dyka upp??
Det är den här typen av fotografi som jag brukar kalla för "överlevnadsfotografi"....
Jag har bara hängt på FS i tre år men de förändringar jag upplevt under den tiden ser jag som positiva, jag tycker ni gör ett väldigt bra jobb. FS är en bra inspirationskälla där man kan testa sina bilder samt låta sig inspireras av andras bilder. Det största problemet är väl kanske att kommentarflödet är betydligt mindre än bildflödet samt att den enskilda bilden drunknar i flödet, men med de olika intressegrupperna upplever jag drunkningsrisken som betydligt mindre samt att chansen att få bildkommentarer ökar.

Presterar man bra bilder, länge, med hög jämn kvalitet kanske man får en inbjudan till DHS annars inte och jag ser inget problem med det. Vissa tjänster betalar vi för att få tillgång till, andra tjänster kräver prestation och så är det ju i verkliga livet också ...

Kämpa på!(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX