Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Tidsdokument

Jag fick en liten påstötning i min gästbok om att tipsa om en speciell bildpool vi har här på Fotosidan, som hamnat lite i skymundan och inte får så många bilder. Så nu gör jag det!

I poolen Tidsdokument får man bara lägga in bilder som är minst 15 år gamla, och de skall ge en bild av en tid som flytt.

Alla läser inte poolreglerna så ibland får jag städa bort tex nytagna bilder på gamla hus och så. Idéen med poolen är alltså inte att fotografera sådant som är gammalt utan bilden i sig skall vara gammal, och dokumentera den tid då den togs.

Och precis som på Fotosidan i övrigt får man bara lägga in egna bilder, dvs inte bilder som ens föräldrar tagit etc. Med dessa regler blir det därför tyvärr ej en pool för våra yngre medlemmar, men håll ut - snart är det er tur? :-)

Det blir alltså till att rota igenom negativpärmarna och skokartongerna efter bilder man tagit för länge sedan. Den här reliken hittade jag idag tex:

20071125-1

En av de första skateboarduppvisningarna i Stockholm.
Gröna Lunds nöjesfält, någon gång på 70-talet.

Inlagt 2009-01-07 00:10 | Läst 3153 ggr. | Permalink
Det är lite synd att denna pool inte har gruppstatus. Det är först som grupp den kommer med i min grupplista och blir lättillgänglig. Då blir jag ständigt påmind om den. Gruppen Tema är öppen för alla utan att först behöva ansöka om medlemskap. Tidsdokument borde vara likadan som den. Vi vill ju att poolen ska blomstra och vara välbesökt. Nu är det lätt att glömma den.
Svar från Christer Lindh 2009-01-08 14:02
Jo nog skulle den kunna få bli en grupp om det finns intresse, inga problem. Är det någon som kan tänkas vilja vara värd för den?
Spännande, man kanske skulle ta och kolla igenom de gamla "pärlorna" som ligger där hemma i bokhyllan :).(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX