Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Kadikchan - övergiven stad i Sibirien

För oss som har den udda böjelsen att leta upp och fotografera nedlagda fabriker, övergivna bostäder mm är ju Tjernobyl/Pripyat ett känt resmål. Där finns förståss mycket övergivet att fotografera, men det är också ett ställe med en tyngd av tragedi och umbäranden som påverkar de flesta som åker dit. Ett gäng från Fotosidan var där i augusti förra året, och nu diskuteras ännu en resa - läs mot slutet av denna diskussionstråd.

WindowsLiveWriter/KadikchanvergivenstadiSibirien_AD71/image_3.png
En skola i Pripyat

Nu är det dock ett annan stad som fångat mitt intresse - Kadchikan, vid Kolyma-floden i Sibirien. En gruvarbetarstad som fört en tynande tillvaro sedan gruvan stängts och till slut övergavs helt när statsbidragen för att driva staden drogs in och värmesystemen i bostäderna gav upp i den 50-gradiga kylan.

WindowsLiveWriter/KadikchanvergivenstadiSibirien_AD71/SolidCaptureImage16736894_thumb.png
Så såg staden ut en gång i tiden

Sajten English Russia har ofta inlägg om udda eller roliga företeelser i Ryssland och omkringliggande länder. Här är ett par inlägg med bilder från Kadikchan (eller Kadykchan som det ibland skrivs): inlägg 1, inlägg 2.

    WindowsLiveWriter/KadikchanvergivenstadiSibirien_AD71/SolidCaptureImage16852351_3.png

Att ta sig dit är dock inte varken enkelt eller billigt, så det blir nog tillatt "njuta" av andras besök på denna plats.

Inlagt 2009-04-09 12:32 | Läst 6333 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX