Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Fototidningsbranschen

En ny Orvesto-rapport har kommit. Orvesto försöker utreda, via enkäter till 30 000 personer (16 676 personer svarade), hur stor räckvid (dvs hur många läsare av varje nummer) olika tidningar har - en motsvarighet till det vi i webbranschen kallar unika besök. Jag roade mig med att kika på de olika fototidningarna. Inte oväntat är gamla FOTO störst, men lite förvånande att Bonniers tidning har så pass många läsare och att Kamera & Bild hamnar sist.

FOTO: 106 000 st
Digitalfoto för alla: 95 000 st
DigitalFoto: 49 000 st
Kamera & Bild: 40 000 st

Inlagt 2007-01-19 10:13 | Läst 4894 ggr. | Permalink
Det är inte konstigt att Bonniers "Allt om Digitalfoto" har så många läsare eftersom det är omöjligt att bli av med den.

Jag ska förklara närmare. Aggressiv marknadsföring och lockpriser ger många nya prenummeranter. Det är sedan helt omöjligt att säga upp tidningen. Ingen svarar i telefon, hemsidan fungerar inte och reglerna kring prenummerationen ger kunden endast en eller två fdagars frist för att säga upp tidningen för att inte automatiskt få nästa nummer.

Jag har själv gått i fällan och tycker dessutom att tidningen är usel
Jag tycker att jag ska nöja mig med min "liten" Camera Natura. Ingen stor förlag och dyrare än de andra tidningar men högre kvalitet på pappret and bättre tryckning gör att CN ska man behålla i många år - inte försöka sälja till billigt pris några år senare. Det är som att köpa en ny fotobok varje kvartal. Om jag vill läsa om senaste produkt test, ska jag gå till biblioteket och låna en av de andra.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


(Kommentarer granskas innan de visas för andra).
XXX