Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Nya funktioner för er som bloggar

Här är några funktioner i bloggarna som antingen är helt nya eller som har funnits ett tag men som vi inte puffat för än.

Kommentarer från oinloggade

Nu kan du låta även oinloggade besökare kommentera din blogg på Fotosidan. Det här har funnits förut för de bloggar som läggs ut i ens Portfolio, men är nu även möjligt för de bloggar som visas på Fotosidan.

En oinloggad användare identifierar sig genom att skriva in epostadress och namn, men det finns förstås ingen garanti att det är personens rätta identitet. Så tänk på att fördelarna - att du kan få fler kommentarer - också medför nackdelar att du kan få in oväntad "spam", anonyma påhopp etc. Så du får välja själv om du vill tillåta sådana kommentarer. 

Gå till dina Blogginställningar och välj här:

Egen HTML i sidokolumnen

Man kan nu klistra in egen HTML-kod som visas i blogginläggens sidokolumn. Det kan användas för olika slags besöksräknare eller sk "widgets" för andra sajter du är aktiv på. På min blogg har jag som exempel lagt in mitt Twitterflöde m.h.a kod man hämtar på Twitter, som jag ställt in så det matchar färgerna i bloggen.

Även det här redigerar du på sidan Blogginställningar.

Radera kommentarer på egen blogg

Man kan numera själv radera kommentarer man fått på sin egen blogg.

Underhåll etiketter

Med tiden kan det bli lite rörigt bland alla de etiketter man använder till sina bilder och blogginlägg, så nu finns äntligen en funktion för att radera och döpa om etiketter. Den här funktionen hittar du till via Underhåll din blogg.

Inlagt 2012-03-08 09:44 | Läst 6481 ggr. | Permalink
Bra nyheter - en sökfunktion skulle också vara bra. Det vill säga att man kan söka i bloggen.

Att kunna spara ner sin blogg vore också bra. För den dagen man kanske vill avsluta bloggandet vore det kul att kunna spara ner allt man skrivit till sin egen dator.
2012-03-08 10:10   Mikael Sundberg
Testar och skriver en kommentar utan att vara inloggad. Äntligen att få tillgång till dessa funktioner som jag har väntat länge på och du får en stor tumme upp!!!
Tack!!!!
Äntligen skulle jag vilja säga - och håller med Joakim: möjligheten att söka avgränsat i en blogg skulle vara nyttig, samt såklart en "spara" bloggen-finktion!
Mvh
/Johan E
Svar från Christer Lindh 2012-03-08 10:57
Jag sätter upp Sök och Export på önskelistan. Angåender Export så är textexport inget svårt, det kan man exportera som RSS tex men att få ens bilder att hänga med är klurigare. Någon som sett en bloggplattform som erbjuder detta, att kika på?
Joakim K E Johansson 2012-03-08 11:06
Skulle det gå att exportera ut sidorna som PDF?
Mikael Sundberg 2012-03-08 16:22
Mycket bra! Sök funktioner skulle sitta fint för mig. Min blogg håller på att växa så det knakar.. Svårt att hitta utan sök ibland. Ibland är jag tvungen att bläddra sida till sida till sida =) tycker också att iden med pdf skulle vara kanon! Så jag kan slå ihop mina bästa blogginlägg till en pdf fil i framtiden.
Svar från Christer Lindh 2012-03-08 17:34
PDF är svårt, det kräver att vi har en PDF-sidbyggare med samma funktioner runt HTML/CSS som en webbläsare - för att få bra layout. Det kommer vi troligen inte bygga, möjligen då något som ger en mycket enklare layouyt. Men för snygg layout så får man använder en egen PDF-skrivare och sparar ner de blogginlägg man gillar.
2012-03-08 11:33   Bengan Björkbom
Bra jobbat FS!
/B
Ps. Va tvungen att ta till miniräknaren, men till slut så gick det! :)
Låter kanon. Ju fler kommentarer desto bättre. Spam och annat skit kan man alltid radera. Tack för tipsen.
Jag tillhör dem som inte gillar ha lika stora bilder på en Blogg. Ett tag kunde jag minska ner mina bilder sedan jag lagt in dessa så de blev i olika storlekar. Nu hittar jag inte den pilen i hörnorna mer. Det är jobbigt att ändra varje bild hela tiden innan jag lägger in dessa.
Ha en fin helg
Gun-Inger som hoppas på svar om jag gör något fel eller ej.
Svar från Christer Lindh 2012-03-18 19:20
Det där kan ha att göra med vilken webbläsare du använder - jag vet det funkar på Firefox, som jag oftast kör.
Gun-Inger Arvidsson 2012-03-18 20:24
Tack för svaret så det är därför. Har fungerat tidigare innan jag bytte dator.
Ha en fin vår.
Gun-Inger
Bra jobbat, Christer! Bra funktioner för bloggen!
Ni kan ju införa att man ska ha möjligheten att godkänna
innan publicering av kommentarer för att undvika tråkigheter som förekommer tex på Youtube mm.
Mvh
Weronica Lindholm
Svar från Christer Lindh 2012-04-23 11:05
Det har inte känts nödvändigt än, då det är mycket sällan några sådana kommentarer lagts in - men det är ju troligare nu, när man kan öppna för anonyma kommentarer. Vi får hålla koll och se om det verkar behövas.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


(Kommentarer granskas innan de visas för andra).
XXX