Snickerboa

Fotosidans "kodsnickare" Christer bloggar om sådant som intresserar honom, och möjligen även andra

Snickerboa-kalendern #4

Rammstein, de hårda tyskarna från Tyskland, besökte åter Globen i februari och då gjorde jag likaså. Tung musik, mycket eld och ett intressant scenbygge där man bl.a. sänkte ner en bro så bandet kunde gå ut till en mindre scen i mitten av publikhavet. Där körde man "Bück Dich" - vars explicita scenshow en gång placerade två bandmedlemmar i häkte över natten. I USA förstås.

Jag plåtade bara med mobil och Canon S90, så kvaliteten vart "sisådär" men det vart hyfsat i svartvitt.

Rammstein

Rammstein

RammsteinPostat 2012-12-04 08:59 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Snickerboa-kalendern #3

Tanken med den här lilla retrospektiva kalendern är att bjuda på två luckor för varje månad som gått, så nu har vi då nått februari. Här var det rätt tunt med bra/intressanta bilder märker jag så det blir en blandad svit bilder idag innan vi öppnar en hård, tysk lucka i morgon.


Brottsplats: Storskogen. Någon rättsornitolog som kan bistå med mordplatsutredning?


Vi var i Åre en helg och åkte bl.a. hundspann med sådana här sköna vovvar.


Gatufoto är inget jag håller på med egentligen, men den här vart lite kul

Slutligen, här ett tips till er som har lite ont om fotouppdrag ibland - tänk "utanför boxen":Postat 2012-12-03 07:46 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Snickerboa-kalendern #2

När min hustru Ulrika fyllde år i september förra året gav jag henne ett besök hos vargarna i Kolmården, och i januari i år vart det dags. Det var en iskall dag men vi fick varken ha mössor eller vantar - för de nyfikna vargarna sticker iväg med allt löst de får tag på.

Det var fascinerande att komma så nära dessa vackra, kraftfulla djur och se lite av flockens beteenden. Man märker att vi människor inte står så långt ifrån djuren som vi vill tro i vissa hänseenden - som beteendet att mobba ut en individ t.ex. En varg i flocken var ett tydligt "mobboffer" och gick kuvad lite utanför de andra, med svansen mellan benen.

Man kan lätt förledas av ett sådan här besök att tro vargen bara är en stor mysig, kelig hund. Men det är också ett rovdjur med starka instinkter.  Våra guider var bra, mycket kunniga om hur vargar fungerar och rätt objektiva. Man förespråkade förstås vargens rätt att finnas kvar i vårt ekosystem, men redogjorde också bra för de konflikter som kan uppstå när deras instinkter krockar med människans intressen - t.ex. varför en varg kan döda alla får i en fårhage, när den i naturlig miljö bara hade tagit ett.

___

Fem månader efter vårt besök dödade några av Kolmårdens vargar en kvinnlig skötare när hon var inne ensam hos flocken. Om det var just i den här flocken det hände vet jag inte, men skötaren var en av de två guider som var med oss i hägnet.

Exakt vad som hänt får man nog aldrig veta då det inte fanns övervakningskameror. Det framkom senare att det förekommit incidenter tidigare där vargarna verkat vilja testa sin skötare, något som är tydligen är vanligt i en flock när de är runt tre år. En människa är inte lika tålig som en varg, och har inte mycket att sätta emot om det blir hårda tag i flocken. Ändå fortsatte djurparken med att låta skötare vistas ensamma med vargarna, något som nu Arbetsmiljöverket vill skall leda till åtal.

Hur som helst så är det gräsligt tragisk. En ung, dedikerad kvinna dog på sin arbetsplats, dödad av de djur som var hennes stora intresse. Det är nu stopp för fler besök för allmänheten hos vargarna på Kolmården, inte ens personalen har längre direktkontakt med dem.Postat 2012-12-02 11:33 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Snickerboa-kalendern #1

Nu blir det julkalender i Snickerboa!  Jag, som brukar få ut max en handfull blogginlägg på ett år, skall nu försöka köra 24 st på raken - en för varje dag fram till julafton.  I varje lucka blir det några bilder från en minnesvärd händelse eller "fotogeniskt tillfälle" under året. En liten årskrönika i julkalenderform alltså.

Först ut i lucka #1 har vi några bilder från en fotoutflykt till ett skrotupplag på Gålö utanför Stockholm i januari. Det var Lasse Honkanen som i en forumtråd efterlyste hugade skrotfotografer till ett besök på det här skrotupplaget som Lasse hade tillgång till. Det var på väg att rensas upp och stängas ner, så då måste man ju passa på. Här fanns bland annat ett antal fordon från ett kringresande tivoli, en utbränd buss från Försvaret och lite annat kul. Allt rostigt, trasigt och patinerat  - dvs riktigt trevligt.

Willie

Cola

Lack

Fler av mina bilder från skroten finns i detta album.Postat 2012-12-01 11:17 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5